+45 75 33 65 05 pt@uniq.dk

SUPER PREMIUM KVALITETS FULDFODER TIL DEN ÆLDRE HUND – ORANGE LABEL

UniQ LIGHT er udviklet til hunde, som er blevet ældre, overvægtige hunde og hunde, der har et lavere protein behov.
LIGHT er et fuldfoder. Det betyder, at alle de nødvendige næringsstoffer, som den ældre hund har brug for, er tilpasset foderets energi indhold.
I LIGHT er der taget hensyn til de ændringer, der kan indtræde, når din hund bliver ældre. Dette sker fra 6 års alderen for de største racer og 8 år for mindre racer. I LIGHT er valgt de proteiner, der bedst skåner lever og nyrer. Der er færre kalorier, men flere vitaminer og et højt indhold af de livsnødvendige umættede fedtsyrer. Med LIGHT sikrer du din hund en god start på alderdommen og for den overvægtige hund er det en god diæt, der sammen med motion vil give din hund sundhed og vitalitet.
LIGHT leveres altid frisk. Vi angiver selvfølgelig produktionsdato, så du selv kan se, hvornår foderet er produceret.

Fodervejledning
Du kan give LIGHT både i tør form og opblødt i vand. Sørg for at din hund altid har adgang til frisk vand.
Vejledende fodermængder er 13 – 21 gram pr. kilo hund pr. dag. Men du er den bedste til at se på din hund, hvor meget den skal have. Specielt for den ældre hund gælder, at du skal passe på med, at den ikke bliver overvægtig.
Du bør behandle en færdigblandet portion som en ferskvare. Du bør derfor ikke lade den stå i stuetemperatur hele dagen.
Vil du gerne give ekstra kan du komme lidt A-38 eller en rå æggeblomme i foderet en gang i mellem.
Maden opbevares bedst køligt, mørkt og tørt.

Det gør maden for din hund

Energi indhold i foderet -330 Kcal eller 1380 kj
Energien i foderet kommer primært fra højt omsættelige proteiner og fedt. Herudover tæller kulhydraterne også med som energikilde.

Fodermængde og hundens energibehov er ikke proportionalt med vægten.

Dagsbehovet, som er angivet i fodervejledningen, er derfor kun vejledende.

Skal din ældre hund yde arbejde (megen motion, jagt, sporarbejde, m.m) i gennem en længere periode, bør du sikre dig, at den får tilført tilstrækkelig energi hertil gennem maden. I disse perioder kan du med fordel blande LIGHT med POWER eller BASIC.

 • Hunde med kraftig pels forbrænder mindre end hunde med ringe pels.
 • Store hunde har relativt større forbrug end små hunde.
 • Udegående hunde har større forbrug end indegående hunde.
 • Forskel på individet med hensyn til optagelse og forbrænding
 • Nogle racer og racer er mere livlige end andre

20 % Proteiner

Proteinerne i LIGHT stammer fra animalske proteiner af høj kvalitet og fordøjelighed. Der er derfor både æg, fisk og kylling i LIGHT.

Proteiner er byggestene og nødvendige til at vedligeholde den ældre hunde og understøtter immunforsvaret. De kan herudover forbrændes og gemmes som fedt. For at proteinerne ikke skal omdannes til fedt, er der et tilpasset lavere protein indhold i LIGHT.

Det er aminosyrerne i proteinerne, hunden skal bruge.

22 forskellige aminosyrer er nødvendige. Hunde kan selv danne 12. De resterende må tilsættes. Ved at vælge både æg, kylling og fisk som proteinkilde sikres din hund en varieret sammensætning af essentielle aminosyrer.

Især æg, men også fisk og kylling ligger højest på skalaen over proteiner, som hunden har lettes ved at udnytte.

 • Æg 100
 • Fisk 92
 • Kylling 88
 • Okse og svinekød 78 – findes ikke i UniQ Professionel og UniQ Nordic Gold
 • Sojaprotein 67 – findes ikke i UniQ Professionel og UniQ Nordic Gold

9 % Fedt

Fedtsyrerne stammer fra vegetabilske olier og fisk. LIGHT har derfor et højt indhold af polyumættede fedtsyrer.

Fedt er det stof, der giver mest energi ved forbrænding. Fedt er energitilførsel i koncentreret form. Omega fedtsyrerne er essentielle og samtidig polyumættede.

Omega 3 kommer fra fisk og Omega 6 kommer fra korn.

Olien i LIGHT er rapsolie, der har et højt indhold af polyumættede fedtsyrer. Disse har betydning for pels og skind (fedt og smidighed)

Nogle fedtsyrer kan hunden selv danne, andre skal tilføres (essentielle). I UniQ serien er der tilført mange essentielle.

Fedt er forgængeligt og kan harske. Det betyder, at det er nødvendigt at tilsætte antioxidanter . I UniQ er E- vitamin brugt som antioxidant.

E-vitamin er en naturlig antioxidant. Opbevaringstid, lys og fugt er de værste syndere i forhold til at bevare fedtets kvaliteter. Derfor er frisk foder altid det bedste – LIGHT leveres derfor mere frisk end andet foder på markedet.

Emballage og fedt

Emballage og opbevaring betyder meget for, at fedtets kvalitet bevares. Derfor er UniQ seriens poser sorte indeni og fuldtsvejsede, samt af en både vejr- og solbestandig folie.

Af hensyn til miljøet er den nye folie i UniQ serien genanvendelig og udgør ingen fare for grundvand, ligesom den kan brændes i forbrændingsanlæg uden fare.

4,0 % Træstof (råfibre)

Råfibre er uopløselige og tjener til at opsuge vand og sikre en vis fylde i tyktarmen. Fibre påvirker gennemløbstiden af maden. I LIGHT vil sukkerstoffer og fibrene tilsammen optimere tarmfunktionen.

6 % Råaske

Råaske er udtryk for mineral delen

32,0% Kulhydrater (stivelse)

Kulhydrater giver energi og virker på tarmfunktionen.

Kulhydrater findes i opløselige og ikke opløselige former. Hvis du vil sammenligne UNIQ med andre produkter, skal du vide, at kulhydrater også kan opgives som NFE eller N-fri. Hvis det er det, er det inkl.. råaske og træstof. Opløselige kulhydrater findes i korn og majs. I hvor høj grad de kan optages afhænger af behandlingen før og under produktion. I UniQ serien er råvarerne opvarmet mindst to gange, først under blanding, dernæst er foderet bagt. Det er også vigtigt, at hunden har enzymer til at kunne nedbryde kulhydraterne. Kornprodukterne er i brødkvalitet.

9 % Vand

I forhold til andre produkter er vandindholdet meget lavt. Det normale er 10 % og derover. Men kan også sige, at du får en rabat på 3 %.

Mineraler – i forholdet calcium: fosfor 0.8:0,6

Alle mineraler er beregnet

Mineraler udgør kun 0,7 % af kroppen, men arbejder sammen med vitaminer og enzymer.

Macro mineraler: Calcium, fosfor, magnesium, natrium og chlorid. Indhold af calcium og fosfor er opgivet pr. 100 gram. Calcium og fosfor er beregnet og justeret i forhold til, hvad hver enkelt råvare bidrager med. Der skal derfor ikke tilsættes ekstra tilskud af disse mineraler.

Calcium og fosfor spiller sammen og er disse i ubalance vil det give problemer med skelettet.

For højt fosfor indhold kan også give nyreskader. Ensidig fodring med kød vil give overskud af fosfor. Derfor kan kallun være farlig. For at gøre det lettere for den ældre hund og hunde med nyre problemer er der lavere indhold af fosfor i LIGHT.

Micro mineraler: Kobber, mangan, kobolt, zink, jod, jern, selen.

Selen er tilsat og virker sammen med vitamin E og visse enzymer.

Zink er et essentielt mineral. Zink mangel kan ses på pelsen. Calcium kan binde zink og for meget calcium kan derfor give mangel på zink. Fisk har et meget højt indhold af zink.

Med LIGHT undgår din hund problemer forårsaget af forkert mineral sammensætning. Du behøver derfor ikke at tilsætte mineraler til foderet og derved forrykke balancen.

Vitaminer

Alle vitaminer er tilsat

Alle vitaminer er tilsat. I LIGHT er der tilsat flere vitaminer og sporstoffer for at øge immunforsvaret, men også fordi den ældre hunds evner til selv at danne nogle af disse stoffer er ringere end den yngre hunds.

A, D, E, er fedt opløselige. De lagres op og bygges ind i kroppen

C og B er vand opløselige og lagres kun i meget ringe omfang i kroppen

 • A-vitamin. Naturlige kilder til A-vitamin er lever, fiskeleverolie, grønsager og mælkeprodukter. A- vitamin har en vital rolle for syn, stofskifte, skellet, udvikling af tænder og reproduktion. A- vitamin er ikke vand opløseligt og kan gemmes i leveren. For meget A-vitamin, trækker calcium ud af skelettet.
 • C-vitamin. Der er ikke tilsat C-vitamin i UniQ-serien. Hunden kan selv danne vitamin C i leveren.
 • D- vitamin .Naturlige kilder til D-vitamin er sol, fiskeleverolier og mælkeprodukter. D- vitamin spiller en vigtig rolle i regulering af calcium/fosfor niveauet, idet den stimulerer leveren til at holde på calcium. Derfor har vitaminet indflydelse på knogledannelse og nerve- og muskel kontrol. Tegn på mangler er ”Engelsk syge” og dårlig udvoksning af permanente tænder.
 • E- vitamin. Vitamin E er tilsat og naturligt konserveringsmiddel i UniQ – serien. Naturlige kilder er kold pressede olier, kød, nødder. Vitaminet er fedt opløseligt og lagres i leveren. Vitaminet indgår i de fleste af kroppens stofskifter. Tegn på mangler er svækket immunforsvar, problemer med nethinden.

B – vitamin komplekset, som består af nedenstående:

 • B 1 – thiamin. Mangel betyder: Tab af appetit, manglende reflekser og nerve kontrol.
 • B2 – riboflavin. Mangel betyder: Tab af appetit, vægt og løs mave.
 • B6 – pyridoxine. Mangel betyder: Blodmangel, skindproblemer, dårlig vækst.
 • B12 – cobalamin. Mangel betyder: Blod problemer.
 • D – pantotensyre. Mangel betyder: Pelstab
 • Niacin. Mangel betyder: Mangel på appetit og vægt, betændte gummer.
 • Biotin. Mangel betyder: Ringe hårlag, tørt skind 
 • Folinsyre. Mangel betyder: Problemer med benmarv og blod.

Med Light undgår din hund problemer forårsaget af forkert vitamin sammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte vitaminer til foderet og derved forrykke balancen.

Indhold: Brødhvede, kylling, fisk, hvedeklid, fiber af rodfrugter, byg, æg, vegetabilsk olie med højt indhold af polyumættede fedtsyrer, ris, majs, mælk og mejeriprodukter, mineraler og vitaminer.

Når brødhvede står først i indhold skyldes det, at UniQ anvender flereproteinkilder. Havde vi valgt ikke at have så megen fiski ville kylling have stået forrest. Men vi ønsker at din hund får proteiner (essencielle aminosyrer) fra forskellige råvarer. Andre firmaer, mener det er vigtigst at proteiner står først og derfor har de overvejende kun én proteinkilde. De tror ikke kunderne kan regne ud at hvis to produkter har samme proteinandel, ja så har de nok den samme andel af animalskprotein uanset, hvor det står i indholdfortegnelsen. UniQ vil gerne være helt åbne i forhold til hvad din hund har brug for af amino- og fedtsyrer – derfor opgør vi som de eneste en komplet analyse.

Se komplet analyse – klik her