+45 75 33 65 05 pt@uniq.dk

Glutenfri kvalitets fuldfoder til voksne hunde – Rød label

Et glutenfrit produkt til den voksne hund som har brug for lidt ekstra eller som reagerer over for gluten.

UniQ Active er et fuldfoder som indeholder alle de nødvendige næringsstoffer, som din hund har brug for. Er din hund blandt de cirka 2% som er allergisk overfor gluten eller ønsker du at din hund skal have en stærk glutenreduceret kost, har vi udviklet UNIQ ACTIVE der samtidig lever op til UniQ´s standard om at et foder skal være bredt sammensat. Vi har lagt vægt på at anvende råvarer, der frigiver energien over længere tid og Active kan dermed også bruges hvis din hund skal yde ekstra. I fordelingen af proteiner og fedt har vi anvendt erfaringer fra hundeførere fra politiet. De blander nemlig UniQ Basic med UniQ Power der har et højere fedt & protein indhold hvilket giver dem et foder, som de kan bruge hele året, samtidig med at hunde kan yde når der er brug for det.

UniQ Active leveres altid frisk. Vi angiver selvfølgelig produktions dato, så du selv kan se, hvornår det er produceret.

Fodervejledning:
Du kan give UniQ Activ hundemad både i tør form og opblødt i vand. Sørg for at din hund altid har adgang til frisk vand.
Vejledende fodermængder er 10- 17gram pr. kilo hund pr. dag. Men du er den bedste til at se på din hund, hvor meget den skal have.
Du bør behandle færdigblandet portion som en ferskvare. Du bør derfor ikke lade den stå i stuetemperatur hele dagen.

Indhold: 
Kylling og kyllingeprodukter, majs, animalsk fedtstof, ærter, fisk og fiskeolie, roefibre, kartoffelstivelse, ris, ølgær, krill, mineraler og vitaminer.

Det gør maden for din hund

Energi indhold i foderet – 396 Kcal eller 1656kj
Energien i maden kommer primært fra højt omsættelige proteiner og fedt. Herudover tæller kulhydraterne også med som energikilde.
Fodermængde og hundens energibehov er ikke proportionalt med vægten.

Dagsbehov, som er angivet i fodervejledningen, er derfor kun vejledende.
Motion, hård træning og jagt øger energibehovet. Eksempelvis er energi behovet på jagt det dobbelte af behovet i hvile. En hårdt arbejdende hund er en, der flere gange i løbet af ugen skal arbejde i flere timer. Hunden henter knap 2/3 dele af sit energiforbrug fra fedt, ¼ del fra proteiner og resten fra kulhydrater. Arbejder din hund hårdt flere gange i løbet af ugen, anbefales det at fodre med POWER.

  • Hunde med kraftig pels forbrænder mindre end hunde med ringe pels.
  • Store hunde har relativt større forbrug end små hunde.
  • Udegående hunde har større forbrug end indegående hunde.
  • Forskel på individet med hensyn til optagelse og forbrænding
  • Nogle racer er mere livlige end andre

24 % Proteiner 
Proteinerne i UniQ Activ hundemad kommer fra fisk og kylling. Disse proteiner har høj omsættelighed (biologisk værdi).
Proteiner er byggestene og nødvendige i vækst og til at opbygge immunforsvar. De kan herudover forbrændes og gemmes som fedt.
Det er aminosyrerne i proteinerne hunden skal bruge.
22 forskellige aminosyrer er nødvendige. Hunde kan selv danne 12. De resterende må tilsættes. Ved at vælge både kylling og fisk som proteinkilde sikres din hvalp en varieret aminosyre sammensætning af essentielle aminosyrer.
Især fisk, men også kylling har højere biologisk værdi end eksempelvis kød fra kreaturer og svin.
Æg 100
Fisk 92
Kylling 88
Okse og svinekød 78 – findes ikke i UniQ Professionel og UniQ Nordic Gold
Sojaprotein 67 – findes ikke i UniQ Professionel og UniQ Nordic Gold

18 % Fedt
Fedtsyrerne stammer fra vegetabilske olier og fisk. UniQ Active har derfor et højt indhold af polyumættede fedtsyrer.
Fedt er det stof, der giver mest energi ved forbrænding. Fedt er energitilførsel i koncentreret form. Omega fedtsyrerne er essentielle og samtidig polyumættede.
Olien i UniQ Activ er rapsolie, der har et meget højt indhold af polyumættede fedtsyrer. Disse har betydning for pels og skind (fedt og smidighed)
Nogle fedtsyrer kan hunden selv danne, andre skal tilføres (essentielle). I UniQ serien er der tilført mange essentielle.
Fedt er forgængeligt og kan harske. Det betyder, at det er nødvendigt at tilsætte antioxidanter . I UniQ er E- vitamin brugt som antioxidant. E-vitamin er en naturlig antioxidant. Opbevaringstid, lys og fugt er de værste syndere i forhold til at bevare fedtets kvaliteter.. Derfor er frisk foder altid det bedste – BASIC hundemad leveres derfor mere frisk end andet foder på markedet.
Emballage og opbevaring betyder meget for at fedtets kvalitet bevares. Derfor er UniQ seriens poser sorte indeni og fuldtsvejsede, samt af en både vejr- og solbestandig folie.
Af hensyn til miljøet er den nye folie i UniQ serien genanvendelig og udgør ingen fare for grundvand, ligesom den kan brændes i forbrændingsanlæg uden fare.

2,5 % Træstof (råfibre)
Råfibre er uopløselige og tjener til at opsuge vand og sikre en vis fylde i tyktarmen. Fibre påvirker gennemløbstiden af maden.

6,5 % Råaske

Råaske er udtryk for mineraldelen

35 % Kulhydrater
Kulhydrater giver energi og virker på tarmfunktionen.
Kulhydrater findes i opløselige og ikke opløselige former. Bemærk at der ikke er mange kulhydrater i forhold til andre foder typer . Er kulhydrater opgivet som NFE er det inkl.. råaske og træstof. Opløselige kulhydrater findes i korn og majs. I hvor høj grad de kan optages afhænger af behandlingen før og under produktion. I UniQ serien er råvarerne opvarmet mindst to gange, først under blanding, dernæst er foderet bagt. Det er også vigtigt, at hunden har enzymer til at kunne nedbryde kulhydraterne.

9% Vand
I forhold til andre produkter er vandindholdet meget lavt. Det normale er 10 % og derover.

Mineraler – forhold calcium: fosfor 1,1:0,9
Alle mineraler er beregnet. Mineraler udgør kun 0,7 % af kroppen, men arbejder sammen med vitaminer og enzymer.
Macro mineraler: Calcium, fosfor, magnesium, natrium og chlorid. Indhold af calcium og fosfor er opgivet pr. 100 gram. Calcium og fosfor er beregnet og justeret i forhold til hvad, hver enkelt råvare bidrager med. Der skal derfor ikke tilsættes ekstra tilskud af disse mineraler.
Calcium og fosfor spiller sammen og er disse i ubalance vil det give problemer med skelettet, herunder også hofteledsdysplasi (HD).
For højt fosfor indhold kan også give nyreskader. Ensidig fodring med kød vil give overskud af fosfor. Derfor kan kallun være farlig.
Micro mineraler: Kobber, mangan, kobolt, zink, jod, jern, selen. Selen er tilsat og virker sammen med vitamin E og visse enzymer.
Zink er et essentielt mineral. Zink mangel kan ses på pelsen. Calcium kan binde zink og for meget calcium kan derfor give mangel på zink. Fisk har et meget højt indhold af zink.
Med UniQ Activ hundemad undgår din hund problemer forårsaget af mineralmangel og forkert sammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte mineraler til foderet og derved forrykke balancen.

Vitaminer
Alle vitaminer er tilsat
A, D, E, er fedt opløselige. De lagres op og bygges ind i kroppen.
C og B er vand opløselige og lagres kun i meget ringe omfang i kroppen.
A-vitamin. Naturlige kilder til A-vitamin er lever, fiskelever olie, grønsager og mælkeprodukter. A- vitamin har en vital rolle for syn, stofskifte, skellet, udvikling af tænder og reproduktion. A- vitamin er ikke vand opløseligt og kan gemmes i leveren. For meget A-vitamin, trækker calcium ud af skelettet.
C-vitamin. Der er ikke tilsat C-vitamin i UniQ-serien. Hunden kan selv danne vitamin C i leveren.
D- vitamin .Naturlige kilder er sol, fiskeleverolier og mælkeprodukter. D- vitamin spiller en vigtig rolle i regulering af calcium/fosfor niveauet, idet den stimulerer leveren til at holde på calcium. Derfor har vitaminet indflydelse på knogledannelse og nerve- og muskel kontrol. Tegn på mangler er ”Engelsk syge” og dårlig udvoksning af permanente tænder.
E- vitamin. Vitamin E er tilsat og naturligt konserveringsmiddel i UniQ – serien. Naturlige kilder er koldpressede olier, kød, nødder. Vitaminet er fedt opløseligt og lagres i leveren. Vitaminet indgår i de fleste af kroppens stofskifter. Tegn på mangler er svækket immunforsvar, problemer med nethinden og ved drægtighed.
B – vitamin komplekset, som består af nedenstående:
B 1 – thiamin. Mangel betyder: Tab af appetit, manglende reflekser og nerve kontrol.
B2 – riboflavin. Mangel betyder: Tab af appetit, vægt og løs mave.
B6 – pyridoxine. Mangel betyder: Blodmangel, skindproblemer, dårlig vækst.
B12 – cobalamin. Mangel betyder: Blod problemer.
D – pantotensyre. Mangel betyder: Hårtab, løs mave.
Niacin. Mangel betyder: Mangel på appetit og vægt, betændte gummer.
Biotin. Mangel betyder: Ringe hårlag, tørt skind , løs mave.
Folinsyre. Mangel betyder: Problemer med benmarv og blod.

Med UniQ Active hundemad undgår din hund problemer forårsaget af vitaminmangel og forkert vitamin sammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte vitaminer til foderet og derved forrykke balancen.

Indhold af proteiner: Kylling større end 50 %, Indhold af fisk større end 30%.

Se komplet analyse – klik her