+45 75 33 65 05 pt@uniq.dk

PÅ FERIE I PENSIONEN

Få kilometer udenfor domkirkebyen Viborg, i dejlige og hundevenlige omgivelser, holder hundepensionen Gaarsdal til. Pensionen drives af ægteparret Pia og Steen, sammen med børnene Mads, Søren og Karina. Endvidere har familien Labradoren Molly samt to katte – Speedy og Miss. age.


”Din Hund” besøgte parret en sommerdag i august på en af de dage i året hvor der er mest at se til. Skolernes sommer og vinterferie perioder er de travleste og helt specielle ugerne 28-29 og 30. Hele sommeren har alle pladser været optaget, men på trods af ”travlheden” fornemmer man roen og der var da også tid til en sludder over kaffe og hjemmebagt kage.

Pia Smed & familie, Gaarsdal Hundepension

Hundene kommer primært fra Viborg området, men mange hundeejere, som i øvrigt repræsenterer en yderst bred vifte af racer samt blandingshunde og dermed også mange forskellige størrelser, kører gerne adskillige kilometer, for at give hunde de forhold der nu engang gives på stedet. Hundeejere fra helt fra Mors, Holstebro og Rødkjærsbro m.fl. vender årligt tilbage. En af grundene til at stedet er anerkendt og populært er utvivlsomt det faktum, at der altid er nogen hjemme. Hvorfor fremgår af det efterfølgende.

 

Stedets fastboende sorte Molly deltager aktivt på mange fronter. Ud over at passe på uønsket besøg om aftenen er hun legekammerat med flere gæstende hunde – nemlig de der har fået ”udgangstegn” fra boks/løbegård af deres ejere – og sammen fordriver de tiden i leg på gårdspladsen. Selskabsdamen Molly tager imod alle der kommer og har til dato ikke været ”uvenner” med en eneste to eller firbenet gæst uanset køn.

 

Pia og Steen tilbyder det man i udpræget grad kalder landlige omgivelser med masser plads – lys og luft – fine store løbegårde, gode soveforhold, dejligt privat lufte og gåture terræn, dyrlæge kontrol, samt fodersalg. Og som Steen tilføjer, ”Kan man næsten drive noget sådant i ikke-landlige omgivelser? Der tænkes selvfølgelig på den hundeglam der ikke kan undgås – helt specielt ved de faste afhentnings og afleverings tidspunkter. Her kan endvidere tilføjes , at ”Gaarsdal” tilbyder at hente og bringe hunde/katte i specielle situationer – så alle kan være med.


De grusbelagte løbegårdene, som er 2 x 6 meter, deles af to hunde, som så på skift kan få al den friske luft de ønsker. Derudover er der en større fælles løbegård samt en overdækket løbegård. Disse forhold bevirker, at alle har den plads de behøver og at man ingen problemer har med passe store racer.
 

Alle morgen lufte-ture påhviler Steen og Pia tager sig af aften turene. Derudover går børnene samt et par unge piger inde fra byen, dagligt med nogle af hundene (turnus). Hver tur er på 5-10 minutter og foregår normalt i en 8 meters snor.

 

Alle børnene, samt deres legekammerater, er medvirkende til at give hundene lidt variation i dagene på pensionen. Dette forhold elsker hundene og der er selvfølgelig helt klare aftaler mellem ejeren og Pia/Steen om hvilke hunde der må hvad!

 

Individuelle ønsker kan man også leve op til: f. eks. må Gordon Setteren Fuzzy løbe løs to gange om dagen og så tager han sig gerne en tur rundt i Gaardsdal´s private skov. Pga. at han magter denne selvmotionering – uden at strejfe – lever han som blommen i et æg, hvis man kan udtrykke det det således. En unavngiven tysk Ruhår medbragte konsekvent altid sin lænestol, som ejeren egenhændigt demonterede og samlede igen, når ellers det personlige ”liggeunderlag” havde passeret boksåbningen. Andre hunde medbringer dyner, madrasser til hele boksen osv. og en hund havde sågar en godbids-julekalender med, idet den skulle holde både jul og nytår på pensionen. Her pointerer Pia og Steen, at nytårsaften aldrig tilbringes andre steder end hjemme. Alt andet ville være uacceptabelt.

 

At drive et sådant sted er virkelig et heltidsjob, ja nærmest for to personer. Gårdens udenoms arealer huser 70 frilandssøer, som Steen tager sig af. Dette forhold, at der er dyr på gården, er en af årsager til at der altid er mennesker hjemme.

 

De daglige og lidt tungere pligter, som rengøring med disinfiserende midler, rengøring af løbegårde samt almen vedligeholdelse påhviler de voksne. Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt hvor forskellige hunde er med hensyn til hvor meget de ”sviner”. Ungerne hjælper til med ekstra klatter i hundegårdene samt opfyldning af frisk vand. Kattene Speedy og Miss fanger mus og har ligeledes sin plads i systemet.

 

To dyrlæger er tilknyttet stedet – den ene som kunde og rådgiver – den anden som fast tilknyttet svinebesætningen. Heldigvis er det sjældent at vi har haft brug for en dyrlæge på pensionen, beretter Pia og Steen. Faktisk husker de kun en gang for år tilbage, hvor en tysk Korthår desværre gik til efter mavevending – i øvrigt et tilbagevendende problem for hunden. I forbindelse med hundenes almene sundhedstilstand benyttes et kvalitetsfuldfoder (i dette tilfælde UniQ-Basic) som fungerer aldeles problemfrit. Hunde af hvilken som helst herkomst kan ”gå” direkte på foderet og både maver og efterladenskaber er i orden. En ualmindelig vigtig bestanddel af en god hverdag for alle sådan et sted – dårlige maver er uacceptabelt og giver desuden ekstra arbejde.

 

I vinterperioden er boksene opvarmede og der er konstant 15 grader varmt. For yderligere at give lidt varme til de der trænger (ældre hunde med gigt f. eks.) haves varmelamper. En fast gæst, den 15-årige terrier Visti, sætter megen stor pris på dette forhold!

 

I en stor bygning overfor hundepensionen ligger Gaarsdal´s kattepension. Opvarmede lokaler og fine bure på 1,5 x 2 meter tilgodeser kattenes behov på fineste vis. Der er plads til 30 katte. Udendør løbegårde til kattene er på tegnebrættet – men selve bygningen hvor katteboksene står i, er så stor, at lufteture foregår der.

 

Det er godt at være firbenet på Gaardal´s Pension.