+45 75 33 65 05 pt@uniq.dk

HØJPRÆSTATIONS KVALITETS FODER TIL HÅRDT ARBEJDENDE HUNDE

UniQ HIGH POWER er udviklet specielt hunde, der skal kunne præstere ekstremt hårdt arbejde (brugs- og konkurrencehunde).
Råvarerne i POWER er valgt med omhu. Et højenergifoder skal opfylde forskellige behov, det skal være let fordøjeligt, næring- og
energigivende samt ikke mindst velsmagende.Velsmagende, fordi hårdt arbejde, konkurrencer og jagt kan stresse hunden og give mindre ædelyst.
HIGH POWER er tilsat svinefedt for at stimulere ædelysten og give ekstra energi.
HIGH POWER er for kraftig kost i hverdagen og anbefales derfor kun til aktive perioder eller perioder hvor hunden er udsat for stress.
Du bør være opmærksom på, at din hunds ydelser kun bliver så gode som den genetiske afstamning, træning og uddannelse tilsiger. Hvert eneste af disse kriterier har en afgørende indflydelse på en hunds præstationer. Men, hvis du fodrer med HIGH POWER kan du være sikker på, at det energimæssige er optimalt til.
Ved HIGH POWER anvender vi en speciel produktionsteknik, der gør det muligt at bruge i lande, hvor temperaturen i perioder kan kommer op over 35 grader celsius. HIGH POWER er derfor attraktivt at bruge i en ferieperiode i syden. Den høje udnyttelsesgrad af foderet betyder også, at det fylder minimalt i rejsebagagen.

Fodervejledning
HIGH POWER er et højenergifoder, som bruges, når din hund skal arbejde hårdt. Det kan også bruges, hvis din hund har været syg eller har behov for at tage på i vægt. Som arbejdsfoder opnår du først den fulde effekt efter 14 dage. Det anbefales, at du i løbet af denne periode langsomt blander mere og mere til dit BASIC foder.
I perioder, hvor din hund skal yde det optimale, anbefales, at du har blødt foderet op i vand. Du opnår herved, at din hund også optager nødvendig væske. Maden opsuger mest vand efter 30 minutter. Hvis du vælger at dele dagsrationen i to, bør du give den største mængde umiddelbart efter at hunden er færdig med at arbejde sidst på dagen.
Fordrer du på denne måde, vil du opleve, at din hund kan holde til at arbejde hårdt i mange dage i træk. Selv ved hårdt arbejde vil du kunne holde dig indenfor de anbefalede mængder: 9-15 gram pr dag pr. kg. din hund vejer.
Du bør behandle en færdigblandet portion som en ferskvare. Du bør derfor ikke lade den stå i stuetemperatur hele dagen. Maden opbevares bedst køligt, mørkt og tørt.

Energi indhold i foderet – 475 Kcal eller 2000 kj
Energien i foderet kommer primært fra højt omsættelige råvarer: Kylling, fisk, svinefedt og vegetabilske olier. Herudover tæller kulhydraterne også med som energikilde.
Fodermængde og hundens energibehov er ikke proportionalt med vægten.

Med HIGH POWER har du let ved selv at vurdere fodermængder. Hvis hunden bliver for tyk, har givet for meget mad.

 • Temperaturen, hvor arbejdet udføres i spiller afgørende ind.
 • Længden af hvile- og arbejdsperioder
 • Træningstilstand, kondition
 • Forskel på individet med hensyn til optagelse og forbrænding
 • Stressniveau og evnen til at slappe af mellem arbejdet

32 % Proteiner
Proteinerne i POWER stammer fra fisk og kylling. Disse proteiner har høj omsættelighed (biologisk værdi).
Proteiner er byggestene og nødvendige til erstatning af kroppens celler og understøtter immunforsvaret. De kan herudover forbrændes og gemmes som fedt.
Det er aminosyrerne i proteinerne, hunden skal bruge.
22 forskellige aminosyrer er nødvendige. Hunde kan selv danne 12. De resterende må tilsættes. Ved at vælge både æg, kylling og fisk som proteinkilde sikres din hund en varieret sammensætning af essentielle aminosyrer.
Især fisk men også kylling ligger højest på skalaen over proteiner, som hunden har lettes ved at udnytte.

 • Æg 100
 • Fisk 92
 • Kylling 88
 • Okse og svinekød 78 – findes ikke i UniQ Professionel og UniQ Nordic Gold
 • Sojaprotein 67 – findes ikke i UniQ Professionel og UniQ Nordic Gold

Du kan med fordel tilsætte en rå æggeblomme i foderet en gang imellem.

32 % Fedt
Fedtsyrerne stammer fra vegetabilske olier, fisk og svinefedt. POWER har derfor et højt indhold af polyumættede fedtsyrer.
Til præstationsfoder fås det bedste fedtstof fra fjerkræ og svin på grund af disses gode fedtsyre sammensætning.
Fedt er det stof, der giver mest energi ved forbrænding. Fedt er energitilførsel i koncentreret form. Omega fedtsyrerne er essentielle og samtidig polyumættede.
Omega 3 kommer fra fisk og Omega 6 kommer fra korn.
Olien i POWER er rapsolie, der har et højt indhold af polyumættede fedtsyrer. Disse har betydning for pels og skind (fedt og smidighed)
Nogle fedtsyrer kan hunden selv danne, andre skal tilføres (essentielle). I UniQ serien er der tilført mange essentielle.
Fedt er forgængeligt og kan harske. Det betyder, at det er nødvendigt at tilsætte antioxidanter . I UniQ er E- vitamin brugt som antioxidant. E-vitamin er en naturlig antioxidant. Opbevaringstid, lys og fugt er de værste syndere i forhold til at bevare fedtets kvaliteter. Derfor er frisk foder altid det bedste – POWER leveres derfor mere frisk end andet foder på markedet.
Emballage og opbevaring betyder meget for, at fedtets kvalitet bevares. Derfor er UniQ seriens poser sorte indeni og fuldtsvejsede, samt af en både vejr- og solbestandig folie.
Af hensyn til miljøet er den nye folie i UniQ serien genanvendelig og udgør ingen fare for grundvand, ligesom den kan brændes i forbrændingsanlæg uden fare.

2 % Træstof (råfibre)
Råfibre er uopløselige og tjener til at opsuge vand og sikre en vis fylde i tyktarmen. Fibre påvirker gennemløbstiden af maden.
8,5 % Råaske
Råaske er udtryk for mineral delen

22,8 % Kulhydrater (stivelse)
Kulhydrater giver energi og virker på tarmfunktionen.
Kulhydrater findes i opløselige og ikke opløselige former. Hvis du vil sammenligne UNIQ med andre produkter, skal du vide, at kulhydrater også kan opgives som NFE eller N-fri. Hvis det er det, er det inkl.. råaske og træstof. Opløselige kulhydrater findes i korn og majs. I hvor høj grad de kan optages afhænger af behandlingen før og under produktion. I UniQ serien er råvarerne opvarmet mindst to gange, først under blanding, dernæst er foderet bagt. Det er også vigtigt, at hunden har enzymer til at kunne nedbryde kulhydraterne. Kornprodukterne er i brødkvalitet.

7% Vand
I forhold til andre produkter er vandindholdet meget lavt. Det normale er 10 % og derover. Men kan også sige, at du får en rabat på 3 %.

Mineraler – forhold calcium: fosfor 1,5:1,2
Alle mineraler er beregnet
Mineraler udgør kun 0,7 % af kroppen, men arbejder sammen med vitaminer og enzymer.
Macro mineraler: Calcium, fosfor, magnesium, natrium og chlorid. Indhold af calcium og fosfor er opgivet pr. 100 gram. Calcium og fosfor er beregnet og justeret i forhold til, hvad hver enkelt råvare bidrager med. Der skal derfor ikke tilsættes ekstra tilskud af disse mineraler.
Calcium og fosfor spiller sammen og er disse i ubalance vil det give problemer med skelettet.
For højt fosfor indhold kan også give nyreskader. Ensidig fodring med kød vil give overskud af fosfor. Derfor kan kallun være farlig.
Micro mineraler: Kobber, mangan, kobolt, zink, jod, jern, selen.
Selen er tilsat og virker sammen med vitamin E og visse enzymer.
Zink er et essentielt mineral. Zink mangel kan ses på pelsen. Calcium kan binde zink og for meget calcium kan derfor give mangel på zink. Fisk har et meget højt indhold af zink.
Med POWER kan du tilføre ekstra energi samtidig med, at din hund ikke får problemer forårsaget af mineralmangel og forkert balance. Du skal derfor ikke tilsætte mineraler til foderet og derved forrykke balancen.

Vitaminer
Alle vitaminer er tilsat
A, D, E, er fedt opløselige. De lagres op og bygges ind i kroppen
C og B er vand opløselige og lagres kun i meget ringe omfang i kroppen

 • A-vitamin. Naturlige kilder til A-vitamin er lever, fiskeleverolie, grønsager og mælkeprodukter. A- vitamin har en vital rolle for syn, stofskifte, skellet, udvikling af tænder og reproduktion. A- vitamin er ikke vand opløseligt og kan gemmes i leveren. For meget A-vitamin, trækker calcium ud af skelettet.

Når HIGH POWER kun er tilsat ekstra A og D vitaminer er det for, at din hund i mindre krævende perioder ikke skal ophobe vitaminer med problemer tilfølge.

 • C-vitamin. Der er ikke tilsat C-vitamin i UniQ-serien. Hunden kan selv danne vitamin C i leveren.
 • D- vitamin .Naturlige kilder til D-vitamin er sol, fiskeleverolier og mælkeprodukter. D- vitamin spiller en vigtig rolle i regulering af calcium/fosfor niveauet, idet den stimulerer leveren til at holde på calcium. Derfor har vitaminet indflydelse på knogledannelse og nerve- og muskel kontrol. Tegn på mangler er ”Engelsk syge” og dårlig udvoksning af permanente tænder.
 • E- vitamin. Vitamin E er tilsat og naturligt konserveringsmiddel i UniQ – serien. Naturlige kilder er kold pressede olier, kød, nødder. Vitaminet er fedt opløseligt og lagres i leveren. Vitaminet indgår i de fleste af kroppens stofskifter. Tegn på mangler er svækket immunforsvar, problemer med nethinden.
 • B – vitamin komplekset, som består af nedenstående:
 • B 1 – thiamin. Mangel betyder: Tab af appetit, manglende reflekser og nerve kontrol.
 • B2 – riboflavin. Mangel betyder: Tab af appetit, vægt og løs mave.
 • B6 – pyridoxine. Mangel betyder: Blodmangel, skindproblemer, dårlig vækst.
 • B12 – cobalamin. Mangel betyder: Blod problemer.
 • D – pantotensyre. Mangel betyder: Pelstab og løs mave
 • Niacin. Mangel betyder: Mangel på appetit og vægt, betændte gummer.
 • Biotin. Mangel betyder: Ringe hårlag, tørt skind , løs mave
 • Folinsyre. Mangel betyder: Problemer med benmarv og blod.

Med HIGH POWER undgår din hund problemer forårsaget af forkert vitamin sammensætning. Du skal derfor ikke tilsætte vitaminer til foderet og derved forrykke balancen.

Indhold:
Kylling, svinefedt, fisk og fiskeprodukter, vegetabilsk olie med højt indhold af polyumættede fedtsyrer, fiber fra rodfrugter, majs, byg, mælk og mejeriprodukter, gær mineraler og vitaminer.

Se komplet analyse – klik her