+45 75 33 65 05 pt@uniq.dk

VM 2002 KROATIEN

Det danske landshold

Kontinentale racer

Anders Due

Ruhåret Hønsehund Kragsborgs Graf

 

Karl Georg Kristensen

Korthåret Hønsehund Toes Brahms

 

Henrik Bennedsen

Langhåret Hønsehund Xillo V.D. Kreppelsheide

 

Poul Valdemar Nielsen

Breton PVN´s Jaes

 

Engelske racer

Knud Overgaard

Engelsk Setter Sikas Snert

 

Allan Olesen

Engelsk Setter Bricinis Maud

 

Allan Olesen

Engelsk Setter Lablands Rosita

 

Poul Valdemar Nielsen

Engelsk Setter Senjas Rex

 

Saint Hubert

Valdemar Larsen

Engelsk Setter Francinis Birbo

 

Poul Valdemar Nielsen

Breton PVN´s Mira

 

Jeg kigger over på Knud, der kommer et snork, ok tænker jeg, han får sig et fortjent hvil. Vi -2 engelske settere og 2 bretons , jægeren og jagthundeportsmanden Knud Overgaard og undertegnede befinder os i Knuds sportsvan. Bag os er turen gennem Tyskland, Østrig, et ufrivilligt ophold ved den slovenske grænse på 18 timer og problemer med at få hundene ind i Croatien. Vi er nu 150 km inde i Croatien, de sidste 125 km er kørt i bjerge med hårnålesving lige ud til Adriaterhavet. Vi mangler nu kun 70 kilometer og det klart, at vi vil komme 1 time for sent til vores første mål, som var deltagelse i EM for engelske settere. Det er i sådanne situationer, man kun kan glæde sig over en makker, der højlydt tager det hele med knusende ro og spørge sig selv: er det nu også er det hele værd?

EM er en prøve over to dage, hvor begge dage tæller med. Og vi skal deltage i den sidste dags prøve. Allerede kl 8.00 næste dag er vi på vej ud til terrænerne, der ligger i Nin 10 km fra hotelområdet i Zadar, hvor alle deltagere er indlogeret. De to sidste døgns prøvelser er overstået, nu gælder det hundene. Vi oplevede denne dag mange engelske settere, der i bedste stil og høj fart afsøgte markerne for agerhøns og fasaner. Begge vore hunde arbejdede godt, men det var tydeligt, at de var præget af køreturen og varmen. Det kunne dog ikke fratage os glæden ved at se flere tophunde i arbejde og det på marker som vil gøre enhver dansk jæger misundelig. EM var for os næsten slut, før det begyndte, men nu var der kun 3 dage til VM for stående jagthunde og VM i Saint Hubert – turens egentlige mål.

  

Ventetid, vilde agerhøns og jagt på vagtler

Jægerne fra Zadar viste sig fra deres bedste side og stillede nogle fantastiske terræner til rådighed for træning af de danske hunde. Vi havde mange gode oplevelser med hundene og mange flokke agerhøns og vilde fasaner.

Hundene fungerede nu fint i varmen og vi kunne godt mærke, at jægerne, der fulgte os i terrænet, var imponerede af hundene og de mange positive situationer, som hundene havde med fuglene. Vi besluttede os derfor til at bruge den sidste dag til jagt på vagtler. Vi skød 3 vagtler, men havde flere situationer på disse fugle, som for os er uvant vildt.

 

Vel forberedt kunne VM for stående hunde begynde

VM 2003 blev det hidtil største med 20 deltagende lande med knap 200 hunde.

 

Der konkurreres over to dage i to klasser, én for engelske jagthunde og én for kontinentale. Hos de engelske racer lagde engelsk setter Senjas Rex, ejer Thomas Klit flot ud med et excellent. En præmiering, der blev opnået efter stand på vagtler. Hos de kontinentale opnåede Karl Georg med korthår Toes Brahms et tres bon også med stand for vagtel og stand for fasan.

 

På prøvens anden dag opnåede flere af de danske hunde præmieringer. Engelsks Setter Maud, Allan Olesen fik tres bon. Langhåret hønsehund Xillo V.D. Kreppels Heide, Henrik Bennedsen opnåede excellent og top resultatet stod PVN´s Jaes for. Efter en afprøvning i bedste stil, med en stand for en flok agerhøns og en stand for fasankok med præcis opfølgning, vinder breton PVN´S Jaes med fører Poul Valdemar Nielsen prøvens andendag. PVN´s Jaes tildeles den højeste præmiring CACIT, der sikrer en individuel bronzemedalje sammenlagt

 

Danmark i konkurrence som de forsvarende verdensmestre i Saint Hubert

Der var store forventninger til det danske hold i Saint Hubert for stående jagthunde. St. Hubert er en konkurrence, hvor jægerens adfærd og samarbejde med hunden bedømmes. De forsvarende verdensmestre, ekvipagen breton PVN´s Mira og Poul Valdemar Nielsen var de første i konkurrence. Det begyndte godt, efter kort tid opnår Mira stand for fasankok, som skydes og apporteres korrekt. Endnu en fasanhøne skydes, men denne fasan falder lagt ude og Mira må støttes i apporten – men fuglen findes til sidst. På det andet hold skulle Valdemar Larsen i konkurrence med engelsk setter, Fransinis Birbo. Den lagde ud i bedste stil med prima kontakt til sin fører. Den opnår to stand, en for vagtler og en for agerhøns. Fugle, der ikke var tilladt at skyde, men præstationen rækker til en flot 3. plads på holdet.

Spændingen gjaldt nu Mira og Poul Valdemar – sidst på dagen blev den udløst – de havde vundet deres hold og var klar til at konkurrere om guldet med to vindere fra de andre hold. Marginalerne var dog ikke på ekvipagens side. I den nedgående sol var fasanerne meget urolige og selvom det til sidst lykkedes for  Mira at sætte fasankok, viste det sig, at  Poul Valdemar tog en forkert beslutning ved at forsøge at ramme en fasan, der i næsten samme øjeblik lettede et stykke til højre for Mira. Bronzemedaljen var dog hjemme og sammenlagt vandt det danske hold sølv.

Mætte af oplevelser og god mad kunne vi tage turen hjem. Det var det hele værd. 10 dage sammen med gode  hundesports entusiaster fra 20 lande optaget og drevet af den samme passion – nydelsen af tophundenes præstationer.

Resultater for Engelske Racer

Individuel:

Hund

Fører

Land

1. dag

2. dag

Placering

Engelsk Setter Sharam

Giuseppe Bietoli

Italien

14 points

14 ponits

Guld

Engelsk Setter Naca De Los Desmontes

Jose Cuis Sanz Sanche

Spanien

 

13 points

Sølv

Pointer Negrita of huntings dreames

Kurmann Theo

Svejts

13 points

 

Bronze

Engelsk Setter Senjas Rex

Poul Valdemar Nielsen

Danmark

7 points

 

12

Engelsk Setter Maud

Allan Olesen

Danmark

4 points

 

19

 Hold

Land

Placering

Italien

1

Frankrig

2

Svejts

3

Danmark

7

Resultater for Kontinentale racer

Individuel:

Hund

Fører

Land

1. dag

2. dag

Placering

Korthåret hønsehund Ness Du Valat De Perret

Le Gall

Frankrig

14 points

7 points

Guld

Breton Jaguar De Kerviillant

Daniel Inizloz

Spanien

4 points

11 points

Sølv

Breton PVN´s Jaes

Poul Valdemar Nielsen

Danmark

 

14 points

Bronze

Langhåret hønsehund Xilloe V.D Kreppelsheide

Henrik Bennedsen

Danmark

 

9 points

9

Korthåret  hønsehund Toes Brahms

Karl Georg Kristensen

Danmark

 

4 points

19

Hold

Land

Placering

Spanien

Guld

Frankrig

Sølv

Holland

Bronze

Danmark

4

Resultater Saint Hubert for stående hunde

Individuel

Land

Hund

Fører

Italien – guld

Korthåret Hønsehund Lulli

Massimo D´Ambrosio

Italien – sølv

Korthåret Hønsehund Stella

Dominico Picciani

Danmark – bronze

Breton PVN´s Mira

Poul Valdemar Nielsen

Hold

Italien

Guld (2 points)

Danmark

Sølv (4 points)

Croatien

Bronze (6 points)